Μέτρα και στη Ρώμη με 2000 αστυνομικούς παραπάνω

Διαβάστε επίσης

Σε 1440 υπολογίζονται οι πιθανοί στόχοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρώμη, σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές. Την Ιταλική αστυνομία συνδράμουν 2.000 παραπάνω αστυνομικοί οι οποίοι κινούνται παντού μέσα στην πόλη, ακόμη και μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα σημεία με ιδιαίτερη φύλαξη περιλαμβάνονται μνημεία, πρεσβείες, θεσμικά κέντρα, μέρη που συχνάζουν πολλοί νέοι, όπως συναυλιακοί χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόκειται για prova generale σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές, αφού πρόκειται να συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με την έναρξη του Αγίου Έτους των καθολικών στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄’ΑντζελοΑντζελοΑντζελο, μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

με πληροφορίες από la republica και Έθνος

Παλαιότερα άρθρα: