Μηλιός: Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Επίθεση του Γιάννη Μηλιού, πρώην επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε με παράλληλη τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λύσεων του παράλληλου νομίσματος και των iou.
«Δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού όταν τίθεται θέμα επιβίωσης» ανέφερε ο Γιάννης Μηλιός, όταν ερωτήθηκε για τις παραπάνω λύσεις. Ωστόσο η επίθεση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εφ’ όλης της ύλης και με σκληρές εκφράσεις. «Η συμφωνία είναι καλή για το μεγάλο κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς που διαφωνούν. Από τον κόσμο κινδυνεύει γιατί μια μερίδα του θα πεινάσει και άλλη μια θα συνεχίσει να βρίσκει πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης το αίτημα να συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να διατυπωθούν οι διαφωνίες, σχετικά με το πρόγραμμα λιτότητας που φέρνει η κυβέρνηση.

«Είχα δει ότι μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον πρώτο κόμμα και ήταν δεδομένο ότι πάει για κυβέρνηση, η κατεύθυνση την οποία πήρε το βασικό επιτελείο ήταν ότι για να πάμε γρήγορα στην εξουσία θα πορευτούμε με μια πολιτική που θα λέει ότι το τέρμα της λιτότητας είναι το συμφέρον όλων. Δηλαδή μπορούμε να συμβιβάσουμε τα συμφέροντα της οικονομίας, με την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου, με τα συμφέροντα του κόσμου, ο οποίος πλήττεται από τις πολιτικές του μνημονίου», σημείωσε ο Γ. Μηλιός, κάνοντας συνολική κριτική για την πορεία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη πριν αναλάβει την κυβέρνηση.
Σχετικά με αυτή την πορεία σημείωσε ότι «αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και οδηγεί σε αδιέξοδο, στην εξάντληση των “καυσίμων” που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση αριστερή μέχρι την υποχρέωσή της σε έναν τελικό συμβιβασμό».

Τέλος προχώρησε και σε μία αποκάλυψη για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε θέσεις στο κυβερνητικό επιτελείο ή αλλού από τις εκλογές του Ιανουαρίου. «Σε αυτό το πράγμα δεν ήθελα να είμαι μέσα γιατί θεώρησα ότι είμαι αποτελεσματικότερος να το επισημαίνω και για να μπορώ να το επισημαίνω θα πρέπει να είμαι έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του να παραμείνει στα εκτός, ίσως περιμένοντας μία στιγμή σαν τη σημερινή να έρθει.

Αυτό ωστόσο δεν τον καθιστά περισσότερο υπεύθυνο πολιτικό. Αφήνοντας τους υπολοίπους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και ο κ. Μηλιός να επανέρχεται και να κάνει κριτική εκ τους ασφαλούς μας θυμίζει περισσότερο τη στάση του ΚΚΕ, και πολύ λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με όλα τα στραβά και τις αδυναμίες του, προχώρησε και πήρε ευθύνες για τις οποίες τον εμπιστεύθηκε ο λαός.

Παλαιότερα άρθρα: