Μισό εκατομμύριο λιγότερα iPhone πουλήθηκαν στην Κίνα λόγω κορωνοϊού

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Ακαδημίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας, οι αποστολές iPhone μειώθηκαν σε 494.000 το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τα 1,27 εκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο η Apple δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής smartphone του οποίου οι πωλήσεις επί κινεζικου εδάφους έχουν υποστεί τέτοιο πλήγμα λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, το σύνολο της αγοράς smartphone κατέγραψε πτώση 54,7% εν συγκρίσει με τον Φεβρουάριο της προηγούμενης χρονιάς, πουλήθηκαν δηλαδή μόνο 6,34 εκατ. συσκευές από τα 14 εκατομμύρια που πουλήθηκαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Μεγάλη ήταν βέβαια και η πτώση για τις συσκευές Android, οι οποίες μειώθηκαν από 12,72 εκατ. σε 5,85 εκατ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πτώση των πωλήσεων εξαιτίας του κοροναϊου έχει ανακοινώσει έμμεσα και η ίδια η εταιρεία όταν ήδη από τον προηγούμενο μήνα σε σημείωμά της προς τους επενδυτές αναθεωρούσε επί τα χείρω τις προβλέψεις εσόδων για το τρέχον τρίμηνο. Όπως εξηγούσε τότε, η επιδημία του κοροναϊού που οδήγησε σε διακοπή των εργασιών σε εργοστάσια και καταστήματα της στην Κίνα, θα είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα να μην ανταποκρίνονται στις προβλέψεις που είχε κάνει στην αρχή του έτους για το τρίμηνο του Μαρτίου.

«Το ποσοστό της πτώσης δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της επιδημίας που έζησε η Κίνα, το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει να ανακάμψει η αλυσίδα εφοδιασμού και η ζήτηση στην κινεζική αγορά» ανέφερε ο αναλυτής της Webush, Dan Ives.

Πηγή: insider.gr

Παλαιότερα άρθρα: