Μητσοτάκης: Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση, πρωτοφανή και τα μέτρα που λαμβάνουμε

Διαβάστε επίσης

Με τηλεδιάσκεψη γίνεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό, για πρώτη φορά, κάτι που επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη.

«Καλή σας ημέρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο διεξάγεται με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους. «Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι φαίνεται πως κερδίζουμε χρόνο για να ανταποκριθούν τα συστήματα υγείας. Υπογράμμισε όμως ότι αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών.

5063104 (1)

«Θέλω να πω εισαγωγικά ότι είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο για να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί σε μία επιδημία που θα επηρεάσει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται και οι πολίτες αγκαλιάζουν το μήνυμα “

«Ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”», συμπλήρωσε

«Πήραμε μέτρα για να συνετίσουμε τους λίγους» Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα «Μένουμε σπίτι» πριν από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων. «Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας.

Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με το νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παλαιότερα άρθρα: