Μητσοτάκης: Βλέπουμε το «τέλος του τούνελ» στην κρίση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά το διάγγελμά του και την ανακοίνωση του σκληρού lockdown για την περιοχή της Αττικής.

«Αυτό που μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική. Αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Προτίμησα να πάρω δραστικά μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά πιο γρήγορα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ».

Ερωτηθείς για τους ελέγχους της τήρησης των μέτρων, είπε: «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη, θα υπάρχουν έλεγχοι, αλλά θα είναι πιο στοχευμένοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους χώρους εργασίας. «Αν δεν τηρούνται τα ποσοστά της τηλεργασίας θα επιβάλλουμε κυρώσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα είναι πολύ καλύτερος από άλλες χώρες».

O πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ικαρία και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τονίζοντας πως η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί: «Δε νομίζω ότι το λέει κανείς εκδρομή αναψυχής, ότι ξύπνησα ένα πρωί και πήγα στην Ικαρία να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί. Θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες. Δεν θα επαναληφθεί. Η εικόνα αδίκησε τις προθέσεις μου.Τα ίδια άτομα που ήμασταν στο ελικόπτερο, ήμασταν σε ένα γεύμα 15 λεπτών. Δεν είναι δυνατόν αυτό το θέμα να παίρνει τη διάσταση που πήρε την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση καλούσε σε συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Είδατε κανέναν από τη ΝΔ να το αναδεικνύει. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Στέκομαι στην πρόθεση της κριτικής και είμαι ανοιχτός στην κριτική. Όμως δεν πρόκειται να φτάσουμε και στο άλλο άκρο». Υπάρχει η κριτική για ένα φάουλ που έγινε και υπάρχει και η απόσταση όλων αυτών που λέει η αντιπολίτευση».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις δηλώσεις των υπουργών που μπορεί να μπερδεύουν τους πολίτες ξεκαθαρίζοντας πως: «Κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του και έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα φαινόμενα αυτά διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του απ’ έξω. Και χθες υπήρξε διχογνωμία. Η απόφαση ήταν σε μένα. Αυτή την απόφαση πρέπει να την υπηρετούν και θα την υπηρετούν». Στην ερώτηση για το αν έχει τραβήξει κάποιο αυτί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Το έκανα ήδη. Καλό είναι να βγαίνουμε να μιλάμε όταν έχουμε κάτι να πούμε. Δεν χρειάζεται, εξάλλου κάναμε ανασχηματισμό και έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου. Με ενδιαφέρει όποια προβλήματα κακοφωνίας υπήρξαν να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους».

Παλαιότερα άρθρα: