Μιχελάκης: Μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Σαμαράς και να μιλήσει με τον Τσίπρα;

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έμμεση κριτική στον πρώην πρωθυπουργό από τον πρώην υπουργό, Γιάννη Μιχελάκη, αποτέλεσε δήλωση του δεύτερου με αφορμή τη συζήτηση περί «μεγάλης συνεννόησης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, είχε εκφράσει την άποψη για την ανάγκη μίας «μεγάλης συνεννόησης» που θα περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα κόμματα του κοινοβουλίου στην κοινή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και συμφωνίας με τους δανειστές προκειμένου να αποφευχθεί κάποια καταστροφική εξέλιξη για την Ελλάδα και τη θέση της στην Ευρωζώνη.

Με αφορμή τα παραπάνω ο πρώην υπουργός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Καλά τα περί “μεγάλης συνεννόησης” του Καραγκούνη αλλά μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α. Τσίπρα;».

Η δήλωση του κ. Μιχελάκη, καταδεικνύει την κριτική του στάση απέναντι σε αυτή τη νέα  επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει ένα νέο είδος εθνικής συνεννόησης χωρίς ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς να έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να μιλήσει προσωπικά, έστω ανεπίσημα με τον πρωθυπουργό.

Από τα χείλη του κ. Μιχελάκη, ενός ανθρώπου με εμπειρία σε προηγούμενες κυβερνήσεις αυτή η κριτική ακούγεται ακόμη πιο σοβαρή. Ο κ. Σαμαράς, αν δεν θέλει να εκλαμβάνεται ως δημιουργός εντυπώσεων, θα έπρεπε να δείξει ότι όντως ενδιαφέρεται να έχει μία συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν καταθέσει ο εκπρόσωπος του κόμματός του, πρόταση για συνεννοήσεις και άλλα τινά.

Παλαιότερα άρθρα: