Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

Διαβάστε επίσης

Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί στρατηγικής σημασίας συμφωνία για τον κλάδο της ελληνικής γούνας, υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) οι διοικήσεις του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς (ΣΓΚ) «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Το μνημόνιο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο φορέων, Ιωάννης Κορεντσίδης και Κωνσταντίνος Γιαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 82ης ΔΕΘ, η οποία είχε ως τιμώμενη χώρα την Κίνα. Στόχος του μνημονίου είναι να τεθούν τα θεμέλια μίας ευρείας συνεργασίας με την Κίνα, προς όφελος του κλάδου της γούνας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του προϊόντος.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου ο πρόεδρος του ΣΓΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε δυνατά σε αυτήν τη στρατηγική συνεργασία και ευελπιστούμε ότι, μέσα από αυτήν, θα ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου υποστήριξε πως «αυτή η συνεργασία θα φέρει ανάπτυξη στην Καστοριά, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στις εξαγωγές μας».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, η συνεργασία έχει τους εξής στόχους: Την ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς διοίκησης, παραγωγής, εμπορίου, προβολής και διαφήμισης, την υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των συμμετεχόντων στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις, την καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις τράπεζες των δύο χωρών. Επιπλέον, μέσω αυτής επιδιώκονται η εξάλειψη των εμποδίων για ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, η συνδιοργάνωση δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση, την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών, καθώς και η ενίσχυση των εξαγωγών και συνεργασιών, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο για την ελληνική, όσο και για την κινεζική κοινωνία.

Στη γενικότερη παρουσία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην 82η ΔΕΘ, κυρίαρχο στοιχείο ήταν η προβολή του 2nd Fur Shopping Festival. «Τόσο το καλαίσθητο περίπτερο του Συνδέσμου, όσο και η γιγαντιαία διαφημιστική σακούλα που στήθηκε σε έναν από τους κεντρικότερους εξωτερικούς διαδρόμους της ΔΕΘ, προσέλκυσαν τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης της Ελλάδας» αναφέρεται σε ανακοινωση, στην οποία τονίζεται ότι «οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Έκθεσης, μέσω του διαφημιστικού υλικού που διανεμήθηκε, ενημερώθηκαν για το 2nd Fur Shopping, το οποίο θα διεξαχθεί 3-5 Νοεμβρίου 2017 στην Καστοριά».

 

Παλαιότερα άρθρα: