Modern Diplomacy: Οι αλλαγές στον εργασιακό χώρο λογω Covid 19 ήρθαν για να μείνουν

Διαβάστε επίσης

Η ανάγκη των ηγετών των επιχειρήσεων και των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής να επανεξετάσουν ριζικά τον τρόπο που σχεδιάζουν, επενδύουν και λειτουργούν στο μέλλον υπογραμμίζεται σε μια νέα έρευνα για 699 παγκόσμιους CEO που κυκλοφόρησε η PwC.

Η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των CEO πιστεύει ότι η πανδημία COVID-19 στρέφεται προς την απομακρυσμένη συνεργασία (78%), τον αυτοματισμό (76%) και λιγότερους ανθρώπους που εργάζονται από γραφεία (61%), είναι εδώ για να μείνουν. Συνολικά, το 61% δηλώνει ότι το επιχειρηματικό τους μοντέλο θα είναι πιο ψηφιακό στο μέλλον – μια αλλαγή που επιταχύνεται από την πανδημία.

Οι απαντήσεις δείχνουν ότι η ψηφιακή υποδομή, η ευέλικτη εργασία και η ευημερία των εργαζομένων θα κυριαρχήσουν στις ατζέντες των αιθουσών συνεδριάσεων, καθώς θα αναδιαμορφώσουν τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες και μετά. Πενήντα οκτώ τοις εκατό των διευθύνοντων συμβούλων λένε ότι η διασφάλιση της ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας θα παραμείνει στο επίκεντρο, οδηγώντας επενδύσεις τεχνολογίας για να επιτρέψει την παρακολούθηση των προϊόντων από την παραγωγή έως την παράδοση και για να διασφαλίσει ότι οι προμηθευτές και οι συνεργάτες τους είναι ανθεκτικοί κατά τη διάρκεια κρίσεων.
Σε μια πρόκληση για δεκαετίες αυξημένης παγκοσμιοποίησης, σχεδόν δύο στους πέντε (39%) των διευθύνοντων συμβούλων πιστεύουν ότι θα υπάρξει μόνιμη στροφή προς την ανάθεση και την ανάθεση, και ένα παρόμοιο μερίδιο αναμένει μια διαρκή αύξηση του εθνικισμού.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι φυσικά προσεκτικοί στις προοπτικές αύξησης των εσόδων τους κατά το επόμενο έτος (45% κάπως σίγουροι, 15% πολύ σίγουροι). Το 65% προβλέπει μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία είναι υψηλότερη στην Αφρική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πιστεύουν επίσης ότι η πανδημία αύξησε τη σημασία της ανταπόκρισης σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων των ενδιαφερομένων, ιδιαίτερα των εργαζομένων. Τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων περιλάμβαναν την υγεία και την ασφάλεια (92%), την ευημερία (61%) και την οικονομική υποστήριξη (24%). Το σαράντα δύο τοις εκατό συνέβαλε στις κοινοτικές οργανώσεις και σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ηγετικών επιχειρήσεων μείωσαν τη δική τους αμοιβή. Αυτοί οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι που μεγιστοποίησαν τη διατήρηση (36%) και προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (92%) πιστεύουν ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη φήμη του οργανισμού τους.

Οι αλλαγές που προωθούνται από το COVID-19 προσθέτουν σημαντικά σε μια ήδη πλήρη ατζέντα για τους διευθύνοντες συμβούλους. Η κλιματική αλλαγή παραμένει μια σημαντική επιρροή για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Όταν ρωτήθηκε αν η μετατόπιση στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής θα συνεχιστεί, η πλειοψηφία των επιχειρηματικών ηγετών (47%) δήλωσε ότι θα συνέβαινε. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι οι βραχυπρόθεσμες αυξήσεις των αναλώσιμων (συμπεριλαμβανομένων απολυμαντικών, μάσκες) και οι μειώσεις στη χρήση της οικονομίας κοινής χρήσης θα ήταν μόνο προσωρινές.

Περιορισμένη υποχώρηση από τις πόλεις

Ενώ η πλειοψηφία των διευθύνοντων συμβούλων (61%) πιστεύει ότι θα υπάρξει χαμηλότερη πυκνότητα στο χώρο εργασίας από πριν, παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι πόλεις στο μέλλον: το 34% πιστεύει ότι θα συνεχιστεί η μετάβαση προς την αστικοποίηση. 38% πιστεύει ότι είναι προσωρινό.

Διχογνωμίες για το ρόλο της κυβέρνησης

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεν αναμένουν εκτεταμένη κυβερνητική υποστήριξη, με την πλειοψηφία (57%) να πιστεύει ότι η κρατική παρέμβαση αποτελεί προσωρινό χαρακτηριστικό, παρά τη δυνατότητα των κυβερνήσεων να χρησιμοποιήσουν την υποστήριξη για να επηρεάσουν την ανάκαμψη του COVID-19 και τις πολιτικές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις. Λιγότερο από ένα στους τρεις (30%) πιστεύουν ότι θα διατηρηθεί η κρατική υποστήριξη, παρά τις θλιβερές προοπτικές για τις παγκόσμιες και οργανωτικές προοπτικές ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε ότι αρνήθηκε την υποστήριξη που υποστηρίζει η κυβέρνηση για την επιχείρησή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Modern Diplomacy: CEOs: Post-Covid changes are permanent and there are more to come

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

Παλαιότερα άρθρα: