Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τροπολογία Καμμένου

Διαβάστε επίσης

Με τροπολογία με την οποία όσοι στρατιωτικοί κρατούνται σε άλλα κράτη θα λαμβάνουν επίδομα προκειμένου να θεωρείται πως έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η επίμαχη ρύθμιση αναμένεται να δώσει επιχειρήματα περί της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους, καθώς προέβαλε ως επιχείρημα για την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης τους το ότι οι δύο Έλληνες δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Εξηγώντας την τροπολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί.

Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι είπε ο κ. Καμμένος παρά το γεγονός ότι η εξαγγελία της ρύθμισης έχει γίνει ήδη εδώ και μήνες.

Παλαιότερα άρθρα: