Μοσκοβισί: Είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι ακριβής η θέση ότι έχουν διανυθεί τα 3/4 του δρόμου.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε σχέδια μεταρρυθμίσεων που έχουν ουσία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture, τις μέρες που λάμβανε χώρα η σύνοδος των G7 στη Δρέσδη.

Ίσως η πρώτη φορά που από χείλη ευρωπαίου αξιωματούχου ακούγεται μία τέτοια θετική άποψη για την προσπάθεια της Ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις.

«Εάν η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε κατάσταση στασιμότητας θα σας το έλεγα», επισήμανε προκειμένου να επιβεβαιώσει εμφατικά ότι «Μία συμφωνία είναι δυνατή». Τα παραπάνω αφορούσαν κυρίως σχόλιά του αναφορικά με τα δύσκολα ζητήματα του ασφαλιστικού αλλά και της φορολόγησης.

Τη στιγμή που ακούγονται τέτοιες δηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουμε αναφορές από κύκλους των δανειστών ότι θεωρούν ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία, ενώ επί της ουσίας δεν διαφωνούν μεταξύ τους, δείχνουν ότι το ποια πλευρά της πραγματικότητας επιλέγεται να επισημανθεί είναι καθαρά ζήτημα πολιτικού παιχνιδιού και δημιουργίας εντυπώσεων μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Απαιτείται ψυχραιμία.

Παλαιότερα άρθρα: