Μπλόκο προσφύγων στα τρένα Λονδίνου-Παρισιού προσπαθώντας να περάσουν στην Αγγλία

Διαβάστε επίσης

Εγκλωβισμένοι βρέθηκαν εκατοντάδες επιβάτες στα τρένα υψηλής ταχύτητας Eurostar αφού έγινε γνωστό ότι πολλοί πρόσφυγες είχαν εγκλωβίσει τις σιδηροτροχιές και επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν στα τρένα.
Το Eurostar, ανακοίνωσε εχθές αργά το βράδυ ότι προχωρεί σε ακινητοποίηση των τρένων προκειμένου οι αρχές να ασχοληθούν με «λαθρεπιβάτες». Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι «λαθρεπιβάτες» εντοπίστηκαν πάνω στις σιδηροτροχιές στον σταθμό του Καλέ. «Τα τρένα παρέμειναν εκεί καθώς οι «λαθρεπιβάτες» απομακρύνονταν από τη σήραγγα και από τις σιδηροτροχιές», ανέφερε η εταιρία μέσω twitter.

Πρόκειται για το επικίνδυνο ταξίδι που έχουν επιχειρήσει πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από την αρχή του έτους, περνώντας μέσα από το Eurotunnel για να φθάσουν στην Μ. Βρετανία.
Η κατάσταση μέσα τρένα ήταν αποπνικτική. Πολλοί επιβάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, δεν υπήρχε ρεύμα με τους επιβάτες να παραμένουν για τέσσερεις ώρες μέσα στο σκοτάδι και τη ζέστη και την υγρασία να αυξάνονται διαρκώς. Μετά από τέσσερεις ώρες η εταιρία αποφάσισε να επιστρέψει το τρένο στο Καλέ, όπου οι επιβάτες μπόρεσαν να πάρουν φρέσκο αέρα και εμφιαλωμένο νερό.
«Μας εγκατέλειψαν σε μια αποβάθρα μέσα στο κρύο ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» έγραψε ένας επιβάτης στο twitter. «Και διαφωτίστε με – στις 4 π.μ. στη μέση του πουθενά ποιες είναι οι επιλογές; Για εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους;», συμπλήρωσε.

Το μπέρδεμα με τα τρένα και τις γαλλικές ήταν απίστευτο. Στο Καλέ κάποιοι επιβάτες προσπάθησαν να διασχύσουν τη Μάγχη με πλοίο αλλά γάλλοι χωροφύλακες τους σταμάτησαν, λέγοντας πως οι τελωνειακοί και μεταναστευτικοί νόμοι απαιτούν οι επιβάτες να επιστρέψουν στο Παρίσι. Από την άλλη όμως το Eurostar έγραψε στο twitter ότι το τρένο, το ES9055, “δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρει επιβάτες στο Καλέ πίσω στο Παρίσι και αναζητούνται εναλλακτικές επιλογές”.

Παλαιότερα άρθρα: