Μπόλαρης: Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση διαπόμπευση των οροθετικών

Διαβάστε επίσης

Ο Μάρκος Μπόλαρης υφυπουργός Υγείας, όταν υπουργός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν σε ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούν ότι μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, συνέβαλε στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

Ο Μάρκος Μπόλαρης υπονόησε σκοπιμότητες πίσω από την ανακοίνωση την οποία τοποθέτησε στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στο θέμα.
«Υπάρχει μια ανακοίνωση από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία θεωρώ ότι έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια εκ των πραγμάτων. Στα υπουργεία λειτουργούμε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους. Οι νόμοι ορίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού και πώς πρέπει να λειτουργεί. Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα… Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη… », είπε ο κ. Μπόλαρης στον 9,84.

«Προτού βγάλεις μια ανακοίνωση, ασχολείσαι και μαθαίνεις πώς έχει το θέμα; Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης… Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ.. Καμία εμπλοκή πουθενά… Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα… Τη θητεία μου στο υπουργείο την αντιλαμβάνομαι σαν υπηρεσία προς τον πολίτη και δίνω και καταθέτω τις δυνάμεις μου και την ψυχή μου. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μου. Τις άλλες σκοπιμότητες που έχουν άλλους στόχους επίσης τις καταλαβαίνω και τις καταλαβαίνουν και οι πολίτες», κατέληξε.

Παλαιότερα άρθρα: