«Μυστήριο» με το προφίλ του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Το προφίλ του 47χρονου άνδρα που κρατείται με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», αφού έριξε ένα μικρό φορτηγάκι πάνω σε μια ομάδα μουσουλμάνων την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ στο Λονδίνο, προσπαθεί να σκιαγραφήσει η βρετανική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν ο θάνατος ενός άνδρα στο σημείο της επίθεσης συνδέεται με αυτήν. Ο άνθρωπος λάμβανε τις πρώτες βοήθειες έπειτα από αδιαθεσία την ώρα που το φορτηγάκι έπεφτε πάνω στους περαστικούς. «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια επίθεση εναντίον μουσουλμάνων», δήλωσε η επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ.

Ο δράστης, τον οποίο ακινητοποίησαν οι περαστικοί και συνελήφθη, «κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας», επεσήμανε η αστυνομία, η οποία προς το παρόν εκτιμά ότι έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφαλείας Μπεν Ουάλας, «δεν ήταν γνωστός» στις αρχές.

«Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους», φέρεται να φώναξε ο δράστης, σύμφωνα με τον Χάλιντ Άμιν έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ έγινε γνωστό στις αρχές του 2000 ως το κύριο μέρος συγκέντρωσης των μουσουλμάνων του Λονδίνου όπου συγκεντρώνονταν για να ακούσουν τις πύρινες ομιλίες του ιμάμη Αμπού Χάμζα.

Ο Χάμζα εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου το 2015 καταδικάστηκε σε ισόβια αφού κρίθηκε ένοχος για 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή της τρομοκρατίας και της απαγωγής.

Παλαιότερα άρθρα: