Να πάρει ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να πάρει ο πρωθυπουργός την ευθύνη και την απόφαση για το θέμα των εργασιών του αεροδρομίου υπογραμμίζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τα έργα ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Ελλάδα και τονίζει ότι με αφορμή την κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, η ένωση, που άνοιξε πρώτη το θέμα πριν ενάμισι μήνα, αναγκάζεται για άλλη μία φορά να επανέλθει.
“Η αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας από την κατεπείγουσα αυτή υπόθεση, δυστυχώς εντείνεται. Λίγα 24ωρα προτού εκπνεύσει η προθεσμία εντός της οποίας οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να υποβάλουν τα πτητικά τους προγράμματα για τη χειμερινή περίοδο, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί τα  ερωτήματα για το εάν και κατά πόσο η εκτέλεση των έργων διασταύρωσης των διαδρόμων προσαπογειώσεων 16/34 και 10/28 είναι αναγκαία τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως και για το εάν επιλεγεί η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους και ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η ζημία στον τουρισμό” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σημειώνει, τέλος, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση και να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις, αλλά κυρίως να διασφαλιστεί το ότι δεν θα επέλθει πλήγμα στην εικόνα της πόλης, στον τουρισμό και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Παλαιότερα άρθρα: