Να τελειώνουμε με το παραμύθι των ΚΑΔ: Δύο πρακτικές προτάσεις

Untitled (2)
Διαβάστε επίσης

RP.gr team

Αυτή τη στιγμή αν εξαιρέσουμε τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα pet shop, τις τηλεπικοινωνίες, τα βενζινάδικα και τα άλλα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης που λειτουργούν κανονικά, όλοι οι άλλοι κλάδοι και τομείς της οικονομίας πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωναϊού.

Η κυβέρνηση που όντως κερδίζει τη μάχη, ουσιαστική και επικοινωνιακή στο τομέα της ιατρικής προστασίας του πληθυσμού, οφείλει να αντιληφθεί το πρόβλημα και στην οικονομία.

Ας αφήσει λοιπόν τις επιμέρους ρυθμίσεις με τους ΚΑΔ και ας εφαρμόσει τα οικονομικά μέτρα οριζόντια για όλους όσους πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος, εκτός από τους τομείς που αναφέραμε στην αρχή. Κάθε άλλη ρύθμιση και ολοκληρωμένη δεν είναι και δημιουργεί αδικίες.

Αν παρ’ όλα αυτά για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να κατανοήσουμε το οικονομικό επιτελείο επιμένει στη λογική ορισμού των ΚΑΔ, τουλάχιστον αν σταματήσει να ξεχωρίζει τις πρωτεύουσες από τις δευτερεύουσες δραστηριότητες. Δεν έχει καμία λογική. Και οδηγεί την αγορά σε αρρυθμίες και προβλήματα που θα φανούν περίτρανα την επόμενη ημέρα.

Τέλος να σημειώσουμε το αυτονόητο: Αυτά τα χρήματα δεν θα χαριστούν, θα πληρωθούν στο μέλλον.

Συνεπώς προτείνουμε τα δύο παραπάνω μέτρα στη λογική του ότι αν δεν το κάνει οργανωμένα το υπουργείο Οικονομικών θα το κάνει ο καθένας μόνος του. Γιατί πάρα πολύ απλά, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, γιατί οι πάντες αφήνουν τους πάντες απλήρωτους.

Παλαιότερα άρθρα:

4 απαντήσεις στο “Να τελειώνουμε με το παραμύθι των ΚΑΔ: Δύο πρακτικές προτάσεις”

  1. Έχω ένα κατάστημα μπουγάτσα-καφέ με κύριο καδ.47241605 κ δευτερεύοντα καδ.47241608 με έκλεισαν αναγκαστηκά μαζί με τα καφέ αλλά δεν μπορώ να κάνω αίτηση για τα μέτρα στήριξης. Τι μπορώ να κάνω; Παρακαλώ ενημερώστε με

  2. Ειμαι συνοδος φροντιστής ασθενών και εργαζόμουνα στο νοσοκομείο του νόμου μου με ΚΑΔ έχω σταματιση εργασία από την πρώτη εμφάνιση του ιού εμείς δεν δικαιούμαστε το επίδομα είμαι αυτοαπασχολουμενη του οαεε

  3. Έχω εστιατόριο κερκυρα έχω προσωπικό που θα δούλευε τον Απρίλη κάποιοι δεν παραν ανεργία γιατί δεν έφτασαν τα ένσημα φέτος δεν ξεκινούν εργασία το Απρίλιο λόγο του κορονοιου πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι?

Σχολιάστε