Νέα επίθεση των Anonymous κατά του Ισραήλ επιφέρει κριτική

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Τα μέλη της χακτιβιστικής ομάδας των Anonymous εξαπέλυσε μια επαπειλούμενη επίθεση κατά των ισραηλινών πολιτών με τον τίτλο «ηλεκτρονικό ολοκαύτωμα» στα μέσα αυτής της εβδομάδας, αλλά η πολλά υποσχόμενη αρχική ρητορική είχε εν τέλει μικρή επίδραση, ενώ προκάλεσε και ευρεία κριτική για τις επιπτώσεις της και τον συμβολισμό της.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν πριν από την επίθεση υποστήριζαν ότι η ομάδα θα «σβήσει» το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο. Εντούτοις, οι επιθέσεις φαίνεται να είχαν επί της ουσίας μικρή επίδραση, καθώς περιορίστηκαν στον αποκλεισμό μικρότερων ιστοσελίδων και στη διαρροή ενός μικρού συνόλου προσωπικών δεδομένων.

Ενώ τα μέλη των Anonymous έχουν ξεκινήσει επιθέσεις σε ισλαμιστές μαχητές τους τελευταίους μήνες, φαίνεται πως έχουν ανάμεικτα αποτελέσματα και συχνά αποτυγχάνουν να επιτύχουν τους περισσότερους στόχους που θέτουν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το σχετικό βίντεο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των ισραηλινών «εγκλημάτων» στην Παλαιστίνη. Αλλά το όνομα της επίθεσης, καθώς και η απόφαση για να γίνει αυτή την εβδομάδα πριν από την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος επέφερε μεγάλη κριτική από πολλούς.

Λογαριασμοί στο Twitter αλλά και χρήστες που συνδέονται με τους Anonymous ισχυρίστηκαν ότι τελικά διέρρευσαν πάνω από 150.000 στοιχεία προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με τους πολίτες του Ισραήλ, κατί που δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί.

Στα βίντεο των Anonymous κυριάρχησε το μήνυμα ότι οι «ελίτ κυβερνο-ομάδες, ανά τον κόσμο, θα αποφασίσουν να ενωθούν αλληλέγγυες, με τον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στο Ισραήλ, ως μία οντότητα, με σκοπό να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο».

Οι ιστοσελίδες που επλήγησαν – συμπεριλαμβανομένης μιας παλιάς ιστοσελίδας του υπουργείου οικονομικών της χώρας – αντικαταστάθηκαν με μια εικόνα που αναφέρει ότι η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί από το «AnonGhost», καθώς και εικόνες μουσουλμανικών ιερών χώρων.

Ισραηλινοί αναλυτές ανέφεραν ότι οι περισσότερες επιθέσεις προέρχονταν από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση καθοδηγείται αποκλειστικά από το παρακλάδι των Anonymous στη Μέση Ανατολή, και όχι από το σύνολο της οργάνωσης,» δήλωσε ο Benjamin Τ Decker, αναλυτής μιας ισραηλινής συμβουλευτικής εταιρείας στο Newsweek.

Παρακάτω επισυνάπτουμε το Link του σχετικού βίντεο των Anonymous Πριν από την επίθεση, στο YouTube.

Πηγή

Reuters
Newsweek
Independent

Παλαιότερα άρθρα: