Νέα προεκλογική τακτική από ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορεί τη ΝΔ για «κρυφή» ατζέντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η κρυφή ατζέντα ήταν μια συχνή κατηγορία της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης προς το ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε την έξοδο από το ευρώ. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί παρόμοια ρητορική για να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, ανεβάζοντας τους τόνους πριν της εκλογές.

«Η ΝΔ θέλει τη συγκυβέρνηση για να ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην 7μηνη διαπραγμάτευση, αναφορικά με την απομείωση του χρέους», αλλά και «για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής», «για να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» και «για να πει “ναι” σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό», τονίζεται.
Με τις δημοσκοπήσεις που εκφράζουν επιθυμία των πολιτών για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ να πληθαίνουν και την ανάγκη για συσπείρωση των ψηφοφόρων του να είναι κρίσιμη στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναδείξει τις διαφορές του με τη Νέα Δημοκρατία στη βάση του προεκλογικού του συνθήματος για αποστροφή από το παλιό.

Πάντως η ανακοίνωση αυτή έχει και παραπομπές που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές της καταγγελίας του. Δύο παραπομπές:

Μία σε βίντεο απόσπασμα από την προχθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μειμαρκάη «αποκαλυπτικό για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τη φοροδιαφυγή», όπως σημειώνεται:

Και μία από Δημοσίευμα στο Kokkino με τη δήλωση της κας Βούλτεψη, βουλευτή της ΝΔ, ότι «δεν τίθεται ζήτημα αδειών για τα κανάλια».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: