Νέα πρόκληση:Η Β. Κορέα μεταφέρει διηπειρωτικό πύραυλο στις δυτικές ακτές της

Διαβάστε επίσης

Ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, την οποία δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγιάνγκ, και γίνεται στη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού. Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.
Ναυτικά γυμνάσια από τη Ν. Κορέα, με τη χρήση πραγματικών πυρών

Στο μεταξύ, 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορές ξεκίνισε σήμερα γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών.

«Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας, σε ανακοίνωση του επιτελείου.

Παλαιότερα άρθρα: