Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας Κίνας, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο

tsip_pekino
Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο φόρουμ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών στο Πεκίνο έστειλε μήνυμα στις διεθνείς αγορές είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα φάση.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα βοηθάει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της. «Και το κλείσιμο της αξιολόγησης επικυρώνει αυτή την προσπάθεια».

Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε ο κ. Τσίπρας, δημιουργούνται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες χαμηλού ρίσκου στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «επιδιώκουμε ένα επενδυτικό σοκ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για να χτυπήσουμε την αποεπένδυση και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συμφωνία με την Cosco είναι αμοιβαία επωφελής και προσέθεσε ότι με την Κίνα είμαστε στρατηγικοί εταίροι και όχι απλώς ευκαιριακοί συναλλασσόμενοι.

Η Κίνα, προσέθεσε μπορεί να υπολογίζει στην ψυχή της Μεσογείου, την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Κίνας είναι εντελώς ειλικρινείς και υπογράμμισε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις βλέπουν θετικά την επενδυτική αγορά της Ελλάδας.

Η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει πιο δυνατή σε μια δυνατή Ευρώπη, είπε.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε