Νέα στάση εργασίας στο μετρό σήμερα – Ποιες ώρες θα μείνει ακινητοποιημένο

metro
Διαβάστε επίσης

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό, ώστε κατά τη γενική συνέλευση να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και η συνεχής μείωσή του, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων των ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο, όπως και η λήψη αποφάσεως για την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Νέα στάση εργασίας στο μετρό σήμερα – Ποιες ώρες θα μείνει ακινητοποιημένο”

Σχολιάστε