Νέα σύνοδος στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, ίσως σήμερα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Αμέσως μετά τη συνάντηση Γιούνκερ, Τσίπρα και Ντάισενμπλουμ φαίνεται πως υψηλά κλιμάκια θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες, πιθανότατα σήμερα το βράδυ, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση οικονομικής ενίσχυσης προς την Έλλαδα.

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα δεν έχει πάρει καμία οικονομική βοήθεια μετά τον Αύγουστο του 2014 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο απέναντι στις υποχρεώσεις πληρωμών του Ιουνίου, ενώ έχει παραμείνει απολύτως τυπική σε ότι χρειάστηκε να αποπληρώσει έως σήμερα.

Ευρωπαϊκές πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να περιμένει κανείς και πάλι μια μακρά νύχτα διαπραγματεύσεων. Θα υπάρξει «πιθανόν μια νέα συνάντηση αύριο το βράδυ, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί», δήλωσε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συμμετέχουν και σε αυτή τη σύνοδο, όπως μεταφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η παραπάνω κινητικότητα δείχνει ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μία λύση, ακόμη και μετά το αναπάντεχο περιεχόμενο της πρόταση των θεσμών που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στην προηγούμενη συνάντηση με τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Παλαιότερα άρθρα: