Νεκρός από αστυνομικούς στο Μιλάνο ο δράστης του Βερολίνου

Διαβάστε επίσης

Ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί που καταζητείτο για την επίθεση στο Βερολίνο έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Μιλάνο, όπως επιβεβαίωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε σε έλεγχο τα ξημερώματα της Παρασκευής και πυροβόλησε τους αστυνομικούς όταν του ζήτησαν τα χαρτιά του, οι οποίοι ανταπέδωσαν και τον σκότωσαν επί τόπου.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Ανίς Αμρί», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Το περιστατικό σημείωθηκε περίπου στις 03:30 μπροστά στον σταθμό Σέστο Σαν Τζοβάνι, έξω από το Μιλάνο. Η ταυτοποίησή του φέρεται να έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα – τα αποτυπώματα του Αμρί είχαν επίσης βρεθεί στην νταλίκα με την οποία είχε γίνει η επίθεση, εκτός από τα προσωπικά του έγγραφα.

Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και τις τελευταίες ώρες συνέλαβαν σε ξεχωριστή υπόθεση δύο υπόπτους για σχέδιο επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Όμπερχαουζεν. Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο και εκπρόσωπος της αστυνομίας της Έσσης ανέφερε πως «δεν έχει διαπιστωθεί διασύνδεση με τον Αμρί, πέραν του τρομοκρατικού υποβάθρου».

Παλαιότερα άρθρα: