Νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αίγινα – Ξεκινά πιλοτικά

Διαβάστε επίσης

Στην πιλοτική εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων θα προχωρήσει ο δήμος Αίγινας.

Επίδειξη της λειτουργίας του συστήματος πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο της πόλης, παρουσία των δημάρχων Αίγινας και Σπετσών Δημήτρη Μούρτζη και Παναγιώτη Λυράκη και του αντιπεριφερειάρχη νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Η επίδειξη, διευκρίνισε ο κ. Χατζηπέρος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων με την χρήση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες κυρίως στα νησιά τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες ιδιαιτερότητες.

Πρόκειται για ένα μοντέλο διαχείρισης το οποίο είναι απόλυτα σύμφωνο με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαιτέρα αποτελεσματικό για αποκατάσταση ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ. Είναι οικολογικό «χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για το περιβάλλον», όπως τονίστηκε, και ταυτόχρονα παραγωγικό αφού επεξεργάζεται τα σύμμεικτα απορρίμματα με η χωρίς διαλογή και παράγει προϊόντα έτοιμα προς χρήση (σανίδες, υλικά οδοποιίας, γλάστρες, κ.α.), ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας σε τοπικά επίπεδα.

«Σύστημα απόλυτα ικανοποιητικό» το χαρακτήρισε και ο δήμαρχος Σπετσών κ. Λυράκης

Παλαιότερα άρθρα: