Νετανιάχου: Η κυβέρνηση Χίτλερ δεν είχε πρόθεση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους

Διαβάστε επίσης

Σάλος έχει προκληθεί στο Ισραήλ μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, ότι η ναζιστική κυβέρνηση του Χίτλερ δεν είχε καμία πρόθεση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους και ήθελε μόνο να τους απελάσει.

«Ήταν ο Μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί, αυτός που φύτεψε την ιδέα της εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης στο μυαλό του Αδόλφου Χίτλερ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, HAARETZ.

Σημειώνεται ότι ο Al-Husseini ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, η υψηλότερη εκκλησιαστική εξουσία, αφορούσε τη μουσουλμανική κοινότητα και τους ιερούς τόπους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του ’30, όταν η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό βρετανική κυριαρχία.

Σε βίντεο φαίνεται ο Νετανιάχου να δηλώνει ότι ο Αλ-Χουσεϊνί «είχε κεντρικό ρόλο στην υποδαύλιση της λεγόμενης τελική λύσης. Πήγε στο Βερολίνο. Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους την εποχή εκείνη, ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους. Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: «Αν τους απελάσεις, όλοι θα έρθουν εδώ.» «Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω με αυτούς;» ρώτησε ο Χίτλερ. «Κάψτε τους! του είπε ο Μουφτής»».

Παλαιότερα άρθρα: