5 νησιά κοντά στην Αθήνα για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου

aigina!
Διαβάστε επίσης

Αρχίζοντας σιγά-σιγά οι ζέστες με τον ήλιο να μας καίει και τη θάλασσα να μας προκαλεί να βρεθούμε κοντά της, το ιδανικό μέρος να βρεθεί κανείς τα Σαββατοκύριακα θα ήταν τα νησιά!

Έστω και για μια παραίσθηση καλοκαιριού, η απόδραση σε κάποιο νησί, ακόμη και για δυο μέρες μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη, το ίδιο και τις αντοχές για εργασία και ρουτίνα.

Αυτά είναι τα 5 νησιά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και ευνοούν για σύντομες, διήμερες εξορμήσεις…

1. Σπέτσες
σπετσεσ
Η Σπέτσες αποτελούν βόλτα στο παρελθόν, στην ιστορικότητα και στην απίστευτη ομορφιά του Αργοσαρωνικού. Απέχει περίπου τρεις ώρες από την Αθήνα και καλεί του επισκέπτες να δραπετεύσουν από την ρουτίνα της πρωτεύουσας στην αρχοντιά του νησιού.

2. Ύδρα
υδρα
Οι εισκέπτες του νησιού εντυπωσιάζονται από την γραφικότητα και την αρχιτεκτονική του τόπου, ο οποίος παραπέμεπι σε πίνακα ζωγραφικής. Μια απ’ τις μεγαλύτερες και χαρακτηριστικότερες απολαύσεις στο νησί είναι η βόλτα με το γαϊδουράκι!

3. Αγκίστρι
aponisos
Το Αγκίστρι είναι πανέμορφο! Οι γαλάζιες παραλίες θυμίζουν εξωτικό νησί και το μέγεθος του νησιού βοηθάει τους επισκέπτες να το απαλαύσουν και να το γνωρίσουν χρησιμοποιώντας απλώς ποδήλατο, ή τα πόδια. Είναι επίσης ιδανικός προορισμούς για τους λάτρεις του κάμπινγκ!

4. Αίγινα
aigina
Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί σε 35 λεπτά έως και 1μιση ώρα. Από κει κι έπειτα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να απολαύσει τη φυσική ομορφιά του τόπου και να ανακαλύψει τον πλούτο και την ιστορία που κρύβει αυτό το νησί.

5. Εύβοια
ευβοια
Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο ή μίας με το ferry, από την πρωτεύουσα. Πέρα απο τις όμορφες παραλίες που διαθέτει το νησί, υπάρχουν ένα σωρό δραστηριότητες, αλλά και αξοθέατα που περιμένουν τους επισκέπτες να τα απολαύσουν. Πρόκειται για τουριστικά διαμορφωμένο νησί και με τις ευκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “5 νησιά κοντά στην Αθήνα για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου”

Σχολιάστε