Νομιμοποιήστε να… “κουρεύετε”!

Διαβάστε επίσης

Πολύ δουλειά έπεσε τις τελευταίες μέρες στο ΣτΕ! Μετά τη «δυσνόητη» κατά πολλούς, απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο του 2012 είναι καθόλα συνταγματικό και νόμιμο σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Επειδή το τρέχων δικαστικό έτος έχει τελειώσει, η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει πλέον των επτά χιλιάδων ομολογιούχων (όπως φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικές εταιρείες, το ΤΕΙ Καβάλας, κλπ).

Όλοι στρέφονται κατά του «κουρέματος» των ομολόγων που κατείχαν, αξίας της απώλειας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό. Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

H τυφλή δικαιοσύνη όμως μίλησε!

Παλαιότερα άρθρα: