Ντάισελμπλουμ: Έλληνες πολιτικοί προστατεύουν τους φίλους τους

Διαβάστε επίσης

Σε μια αιχμηρή δήλωση για τους πολιτικούς της χώρας μας προχώρησε μιλώντας στο ολλανδικό RTL, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα… υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που προστατεύουν τους φίλους τους», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Στα δύο χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών, είχα πολλούς Έλληνες συναδέλφους. Οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλή και σοβαρή δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ωστόσο υπάρχουν και πολιτικοί στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά συμφέροντα και προστατεύουν τους φίλους τους, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, ο νεποτισμός. Και αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα στην ηγεσία μίας χώρας, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το πρώτο μέλημα είναι να συμφωνήσουμε για το πρόγραμμα, οπότε ήρθε η ώρα να το συζητήσουμε».

«Ας ξεκινήσουμε αύριο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι Έλληνες είναι πλέον έναν μήνα περίπου στην κυβέρνηση και έχουν συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται τα δάνεια έκτακτης ανάγκης», συμπλήρωσε.

«Για μένα, είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση του προγράμματος, ωστόσο εκταμίευση χρημάτων θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά σημειώσει πρόοδο στις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Παλαιότερα άρθρα: