Ντράγκι: Ενίσχυση συνεργασίας με Ελλάδα, περιοχές ενδιαφέροντος Βαλκάνια και Αν. Μεσόγειος

Διαβάστε επίσης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανέλυσε τα κύρια σημεία του κυβερνητικού προγράμματος τονίζοντας ότι πρόκειται για κυβέρνηση ανοικοδόμησης.

Κυβέρνηση ανοικοδόμησης όπως συνέβη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτήρισε την κυβέρνησή του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απαντώντας ότι κανείς δεν χάνει την ταυτότητά του καθώς δεν πρόκειται για κατάρρευση της πολιτικής.

Αφού ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που έκαναν ένα βήμα πίσω «για το καλό όλων» εξέθεσε τις προτεραιότητες και ξεκαθάρισε ότι αυτές θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας και η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Υποσχέθηκε στους Ιταλούς ότι η διαδικασία εμβολιασμού θα επιταχυνθεί και ότι η χώρα θα καταφέρει να προμηθευθεί τις αναγκαίες ποσότητες εμβολίων κατά της COVID-19.

Χαρακτήρισε περιοχές ενδιαφέροντος για την Ιταλία τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και γενικότερα την Αφρική.

Προανήγγειλε επίσης ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης με τη Γερμανία και τη Γαλλία, «αλλά και τη συνεργασία με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Ισπανία, χώρες με τις οποίες υπάρχει κοινή μεσογειακή ευαισθησία».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ντράγκι τάχθηκε υπέρ της εξισορρόπησης των βαρών ανάμεσα στις χώρες πρώτης εισόδου και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, τέλος, ότι θα πρέπει να στηριχθεί με ουσιαστικό τρόπο η απασχόληση, αλλά και να αποφασιστεί ποιες παραγωγικές δραστηριότητες πρέπει να ενισχυθούν και ποιες πρέπει να βοηθηθούν ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν την αποστολή και το προφίλ τους.

Παλαιότερα άρθρα: