Ο ακτιβιστής και ο CEO της Ιταλικής Enel: Τότε εχθροί, σήμερα φίλοι

Διαβάστε επίσης

«Γνωρίστε το περίεργο δίδυμο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» αναφέρει δημοσίευμά του bloomberg το οποίο είναι αφιερωμένο στην ασυνήθιστη φιλία μεταξύ του οικολόγου ακτιβιστή και επικεφαλής της Greenpeace International, Kumi Naidoo και του Διευθύνοντος Συμβούλου της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρίας κοινής ωφελείας Enel, Francesco Starace.

«Όχι απλώς δεν μιλούσαμε τότε, αλλά είχαμε και νομικές υποθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου», ανέφερε ο Starace ο οποίος είναι εκτελεστικός διευθυντής στην Enel από τον Μάιο του 2004. Σήμερα ο Starace και ο Naido «πίνουν πορτοκαλάδα στο four seasons και συζητάνε για την ανάγκη καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Πιθανόν να μας βοηθήσει να καταλάβουμε την αιτία αυτής της μεταστροφής το γεγονός ότι την Δευτέρα αναμένεται ο Starace να μιλήσει στη Σύνοδο του Bloomberg για την Νέα Ενέργεια, στο Λονδίνο και να συζητήσει τη μετάβαση της εταιρίας του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Πιστεύαμε ότι αυτό που έκανε η Enel ήταν ζωτικής σημασίας και ότι έπρεπε να αναγνωριστεί και να ενθαρρυνθεί», σημείωσε ο Naidoo σε κοινή του συνέντευξη με τον Starace στο ξενοδοχείο Μανχάταν. «Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο και υποστηρίξαμε τις ενέργειές τους» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Starace δήλωσε ότι «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ρολόι του κλίματος τρέχει και ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας» ενώ χαρακτήρισε «παγίδα» τα συμβατικά καύσιμα, «μία παγίδα στην οποία πεθαίνουν οι εταιρίες».

Η Enel και η Greenpeace, ξεκίνησαν συνομιλίες τον Μάρτιο σε μία προσπάθεια να τερματίσουν τη διαμάχη τους. Συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού προκειμένου να ενθαρύνουν άλλες εταιρίες κοινής ωφελείας να μετακινηθούν από τους υδρογονάνθρακες. Τον Ιούλιο ο Starece, είχε τηλε-συνδιάσκεψη με τους ηγέτες της Greenpeace σε μία προσπάθεια του Naidoo να διασκεδάσει τους προβληματισμούς για τη συνεργασία με τον πρώην αντίπαλο, αναφέρουν οι Chris Martin και Alex Nussbaum στο άρθρο τους στο Bloomberg.

Παλαιότερα άρθρα: