Ο Αλέξης Τσίπρας “σχεδόν” έτοιμος για τη ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με σειρά επαφών του Αλέξη Τσίπρα με επικεφαλής φορέων και επιμελητηρίων αλλά και με την εξέταση των θεμάτων που θα ενταχθούν στην ομιλία που θα εκφωνηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού με επικεφαλής φορέων και επιμελητηρίων έχει προγραμματιστεί για τις 11 σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Μίχαλο του ΕΒΕΑ. Θα ακολουθήσουν αύριο συναντήσεις με εκπροσώπους από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ γίνονται κινήσεις για ραντεβού με την ηγεσία της ΓΣΕΕ κ.ά.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους στενούς συνεργάτες του να προηγηθεί αναλυτική μελέτη των δεδομένων, καθώς και των περιθωρίων για την ένταξη στην ομιλία του στη ΔΕΘ πρωτοβουλιών που αφορούν κυρίως την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του οικονομικού επιτελείου έχει μπει, δε, η δυνατότητα αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο δικαιότερο φόρο της ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο, οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αφορούν ευρύτερες πολιτικοοικονομικές κινήσεις που συνδέονται με τον στόχο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος, ει δυνατόν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Παλαιότερα άρθρα: