Ο “Άνθρωπος με τα εννιά δάχτυλα” δικάζεται για φοροδιαφυγή 14 εκατομμυρίων ευρώ

Διαβάστε επίσης

Ο 77χρονος κατάσκοπος Βέρνερ Μάους, γνωστός και ως ο “Άνθρωπος με τα εννιά δάχτυλα”, για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες υπήρξε η ενσάρκωση του κινηματογραφικού  θρύλου του Τζέιμς Μποντ στην Γερμανία.

Όλη του η ζωή ήταν ανάμεσα στον υπόκοσμο και στις μυστικές υπηρεσίες, με τις κινήσεις του να πραγματοποιούνται στη σκιά. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τα φορολογικά του στοιχεία, αφού στα 77 του χρόνια και στο τέλος της καριέρας του, βρίσκεται να κατηγορείται για φοροδιαφυγή 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Την Δευτέρα θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο στο  Μπότσουμ της Γερμανίας, όπου αν κριθεί ένοχος, θα καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι χρόνων και τριών μηνών. Γεννημένος στο Έσσεξ το 1940, αντιλήφθηκε, από πολύ νωρίς, το ταλέντο του στο να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, δουλεύοντας ως πλανώδιος πωλητής ηλεκτρικών ειδών.  Στα 20 του χρόνια, ξεκίνησε να κατασκοπεύει άπιστους συζύγους και αργότερα συμμορίες εγκληματιών.

Από το 1970 έως το 1996, το όνομα του Μάους συνδέοταν με κάθε σημαντική υπόθεση της Δυτικής Γερμανίας. Διαπραγματεύτηκε με την Χεζμπολάχ για την απελευθέρωση Γερμανών βιομηχάνων, που είχαν φυλακιστεί στο Λίβανο και με τον Εθνικό Στρατό Απελευθέρωσης στην Κολομβία.

Έζησε μια ζωή γεμάτη πλούτο, ακριβά αυτοκίνητα, γούνες, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία  και έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Παρά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του το 1996, συνεχίζει τη δράση του ενώ υποστηρίζεται πως συνεισφέρει, με την εμπειρία και τις γνώσεις του, στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Δικαστής Μάρκους Βαν Ντεν Χέβελ, από την Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ακρόαση, έχει έντεκα μέρες να ορίσει την ποινή. Σημειώνεται, πως ο Μάους δεν έχει καταδικαστεί προηγουμένως, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πάντα μεταξύ νόμου και παρανομίας.

Παλαιότερα άρθρα: