Ο Αριστείδης Φλώρος συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και επιστρέφει στη φυλακή

Διαβάστε επίσης

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Energa Αριστείδης Φλώρος που είχε αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας συνελήφθη με ξανά με συνοπτικές διαδικασίες από την αστυνομία, ως ύποπτος φυγής, και επιστρέφει στη φυλακή.

Μετά την άσκηση έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον 39χρονο κρατούμενο, η συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών για την έκδοση βουλεύματος που θα ανέτρεπε το προηγούμενο, έγινε χθες αργά το βράδυ. Οι δικαστες αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την έφεση και με το διατακτικό του βουλευματος σήμανε η ώρα για την σύλληψη του 39χρονου.

Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη του επιχειρηματία και την επιστροφή του στις φυλακες. Το διατακτικό διαβιβάστηκε στη ΓΑΔΑ όπου και μετήχθη ο κρατουμενος, αρχικά ως προσαχθείς.

Η προσαγωγή του 39χρονου έγινε αρχικά με την αιτιολογία της διασφάλισης μη διαφυγής του, καθώς υπήρχαν πληροφορίες στην αστυνομία πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ηταν «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δοθηκε στον ίδιο όταν συνελήφθη στη Βούλα, ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς -τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφοριες η αποφυλάκιση Φλώρου λόγω προβλημάτων υγείας ( αναπηρία άνω του 67/%) έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη να δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετων Χαλκιδας για την έφεση του πρωτοβάθμιου βουλεύματος.

Ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος ήδη μελετούσε τα έγγραφα για το ενδεχόμενο να ανατρέψει την πρώτη κρίση των δικαστών, άσκησε τελικά χθες το μεσημέρι την έφεση και – με πρωτόγνωρες για τη Θέμιδα διαδικασιες – οι εφέτες δικαστές έκαναν δεκτή την άποψή του για ανατροπή της απόφασης με την οποία ο 39χρονος αποφυλακίστηκε με όρους.

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες δύο γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχαν δώσει δώσει ιατρικές γνωματεύσεις και ότι οι υπογραφές τους έχουν πλαστογραφηθεί.

 

Παλαιότερα άρθρα: