Ο Βαρουφάκης απευθύνει κάλεσμα και αποκαλύπτει τι θα ψηφίσει

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρώην υπουργός οικονομικών που έκανε όλο τον κόσμο να μιλά για αυτόν, είχε δηλώσει όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ότι δεν θα συμπορευθεί με τη ΛΑική Ενότητα, δεδομένων των ιδεολογικών τους διαφορών, ωστόσο τους ευχόταν καλή επιτυχία.

Με νέα ανακοίνωσή του εχθές που δημοσιεύθηκε στο the Press Project, ο Γιάνης Βαορυφάκης παίρνει θέση στις επικείμενες εκλογές και απευθύνει και κάλεσμα στους ψηφοφόρους.

Αναφέρει ότι «Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:
• Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.
• Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ο Μνημονίου.»

Σχετικά με το δεύτερο στόχο, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται – ακριβώς όπως το ΤΧΣ – από το Euro Working Group»

Στην ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες «να ενισχύσουν κόμματα (πλην της μισανθρωπικής και κρυφο-συστημικής Χρυσής Αυγής) τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την «βέλτιστη» εφαρμογή του 3ου Μνημονίου» Στα κόμματα αυτά περιλαμβάνει το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τη Λαϊκή Ενότητα, ή κόμματα που δεν ελπίζουν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Αποκαλύπτει δε την προσωπική του στάση, η οποία θα είναι να στηρίξει στη Β Αθηνών, «την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο», τους υποψηφίους της Λαϊκής Ενότητας, δύο ανθρώπους που όπως τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης τον «εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας».

Παλαιότερα άρθρα: