Γιάτι ο Βασίλης Λεβέντης πρότεινε την Οικουμενική;

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Ο διαφαινόμενος οικονομικός βομβαρδισμός της ελληνικής κοινωνίας, με ένα ακόμη θανατηφόρο πακέτο μνημονιακών μέτρων της τάξης των 5,4 δις ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για όσους παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας και των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Δυστυχώς η κυβέρνηση, παρόλες της βαρύγδουπες προεκλογικές της δεσμεύσεις, ότι θα έσκιζε με ένα μόνον – κιόλας – άρθρο !!! τα μνημόνια, παρόλες τις πομπώδεις εξαγγελίες της, ότι θα δρομολογούσε την οικονομική μας ανασυγκρότηση και θα έδινε τέλος στα οικονομικά και ηθικά μαρτύρια του ελληνικού λαού, παρόλα τα πηχυαία της λόγια, ότι θα προστάτευε τους οικονομικά αδυνάτους και τους κοινωνικά ασθενεστέρους, απεδείχθη εν τοις πράγμασι ανίκανη να διαχειριστεί με σοβαρότητα και σχέδιο, την αναντίλεκτα οδυνηρή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και σήμερα σύρεται και αυτή σε ένα νέο καταστροφικό για την κοινωνία και το μέλλον του τόπου μνημόνιο, ύψους 5,4 δις ευρώ.

Μια τωρινή διεξοδική ματιά στους δημοσιονομικές μας δείκτες, καταδεικνύει, ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να συμβάλει στην έξοδο της εθνικής μας οικονομίας από το τέλμα της ύφεσης και να δώσει μια έστω ελπίδα ανάτασης στον ελληνικό λαό. Η υστέρηση των δημοσίων εσόδων αυξάνει με γεωμετρικό τρόπο μέρα με την ημέρα, τα κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάζονται με φρενήρη ρυθμό, ο δράκος της ανεργίας καλπάζει, εξωθώντας το ατίμητο διανοητικό μας κεφάλαιο στο απονενοημένο εγχείρημα εξόδου από την χώρα και το δημόσιο χρέος γιγαντώνεται. Ενώ μια γυμνή ματιά και στην πραγματική οικονομία, πείθει για την αποδόμηση και των λίγων εναπομεινάντων υγειών οικονομικών μας αρμών. Κλείνει τούτες τις μέρες και η «Ηλεκτρονική Αθηνών» μια επιχείρηση με μακρά πορεία στο οικονομικό μας πεδίο, στέλνοντας στα τάρταρα της ανεργίας 400 ακόμα εργαζόμενους !!! Και παρεπόμενα όλων των παραπάνω, είναι η αποδόμηση των θεσμικών μας δομών, με την ακολουθούμενη υποχώρηση του κοινωνικού κράτους. Υπολειτουργούντα νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα !!! – με κορυφαία την έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς – δραστική περιστολή των δαπανών για την παιδεία, ήτοι έρευνα, εργαστηριακές υποδομές κ.λ.π., αφανισμός των πολιτισμικών μας δομών – με έως και μηδενική την χρηματοδότηση για άλλοτε ανθούντες πολιτισμικούς μας θύλακες, φερειπείν Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – και κατεδάφιση εν γένει του κοινωνικού κράτους.

Η «Ένωση Κεντρώων» και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης, με το αποδεδειγμένα ισχυρό πολιτικό αισθητήριο που διαθέτει, είχε έγκαιρα διαγνώσει την αδήριτη ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποκτήσει το αναγκαίο ηθικό και πολιτικό κύρος η χώρα, να κάνει με σοβαρότητα και όραμα μια εθνικά επωφελή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να σφυρηλατήσει συνάμα την εθνική ενότητα και ομοψυχία, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της ανόρθωσης. Είχε ακόμα προτείνει μαζί με μια δέσμη οραματικών προτάσεών του ο Βασίλης Λεβέντης – έχοντας ως εχέγγυο την ισχύ της οικουμενικής κυβέρνησης και την εθνική ενότητα – να αξιώναμε από τους εταίρους, την περαιτέρω μετάθεση της πληρωμής των τρεχόντων ομολόγων του δανεισμού μας, ώστε μέσα από την σώρευση κεφαλαίου που θα επιτυγχάνετο, να γίνονταν δραστικές ενέσεις ρευστότητας στην αγορά και να επανεκκινούσε η πραγματική οικονομία. Δυστυχώς δεν βρήκε ευήκοα ώτα, στον εκχυλίζοντα από αλαζονεία κυβερνητισμό των Σύριζα-Ανέλ και σήμερα, η κυβέρνηση απέμεινε μόνη και πολιτικά απονομιμοποιημένη, να παλεύει απεγνωσμένα με τους ανέμους. Συμπαρασύροντας στην κατακρήμνισή της και τον ελληνικό λαό, σε ένα τέταρτο θανατηφόρο μνημόνιο.

Έστω και την υστάτη τούτη ώρα λοιπόν, επιβάλλεται στο όνομα της διάσωσης της πατρίδας, να γίνει αποδεκτή από όλα τα δημοκρατικά κόμματα του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου», η πρόταση του προέδρου της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη, για σχηματισμό οικουμενική κυβέρνησης, με την συμμετοχή πέραν των αναγκαίων εντίμων και άξιων πολιτικών μας στελεχών και εγνωσμένου ευρωπαϊκού κύρους τεχνοκρατών, οι οποίοι θα καταστρώσουν ένα σοβαρό, υλοποιήσιμο, εύτολμο και μέσα στην ρεαλιστικότητά του και με βαθιά ματιά στον ιστορικό μας ορίζοντα, σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Από την ηθική ωριμότητα όλων των πολιτικών σχηματισμών μας, στις τραγικές στιγμές που διάγει η χώρα, θα κριθεί όχι μόνον ο απεγκλωβισμός της πατρίδας, από το θανατηφόρο σπυράλ θανάτου στο οποίο έχει βυθιστεί, αλλά και η «τοποθέτησή» τους απέναντι στην Ιστορία. Γιατί όπως λέγει ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς «Χρωστάμε σ΄ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί» !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» στην Α΄Αθηνών. www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Παλαιότερα άρθρα: