Ο Boris Johnson είναι ο νέος ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση της Theresa May

Διαβάστε επίσης

Η Theresa May ανέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και όρισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα διαχειριστεί την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και όχι μόνο.

Ο Philip Hamond αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Hammond, όμως, άφησε κενή τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, την οποία θα καλύψει ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson, που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η Amber Rudd, ο μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Michael Fallon παραμένει στο υπουργείο Άμυνας, όπου υπηρετεί από το 2014, και ο Liam Fox, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, αναλαμβάνει το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου.

“Υπουργός Brexit” ο David Davis: Η Theresa May σύστησε, παράλληλα, υπουργείο για την επίβλεψη της διαδικασίας του Brexit, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο David Davis.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα ο Davis εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Παλαιότερα άρθρα: