Ο Brian Eno δείχνει για τον Βαρουφάκη, ότι άλλο διάσημος και άλλο αναγνωρισμένος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Επειδή καλώς ή κακώς στην Ελλάδα τα παιδιά του αστικού πολιτισμού είναι λίγα και επειδή πολλοί που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους φωνάζοντας «Μένουμε Ευρώπη» μπορεί να γνωρίζουν σε βάθος το ελληνικό μπουζουκοπόπ αλλά ίσως δεν άκουσαν ποτέ το όνομα του Brian Eno, δεν θα καταλάβουν γιατί είναι σπουδαία υπόθεση να σε καλέσει ο ίδιος να μιλήσετε για το μέλλον της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Brian Eno, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας ποπ-ροκ κουλτούρας, συναντήθηκε με τον Γιάννη Βαρουφάκη – όχι για πρώτη φορά – στο στούντιο του πρώτου στο δυτικό Λονδίνο και μίλησαν στον Guardian.

Κάτι που δεν έγραψαν τα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι αυτή η κοινή συνέντευξη δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένη. Ο Brian Eno έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα διεθνές think tank, το οποίο προσεγγίζει ανθρώπους που το μυαλό και το έργο τους έχει πραγματικά κάτι να προσφέρει στα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, μία πολύ σημαντική οικονομολόγος διεθνούς κύρους την οποία έχει αναδείξει μέσα από τις δράσεις του ο Brian Eno, αν και η ίδια μιλά στο BBC, τα ιταλικά και τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης πολύ συχνά ήταν η Μαριάνα Ματσουκάτο, καθηγήτρια οικονομικών της καινοτομίας η οποία ήταν μία από τους ανθρώπους που δούλεψαν ως σύμβουλοι του Γιάνη βαρουφάκη, όταν ήταν υπουργός οικονομικών.

πηγή φωτογραφίας: Guardian

Παλαιότερα άρθρα: