Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Ακόμη πλουσιότερος χάρη στο ξέφρενο ράλι της μετοχής της Tesla κατάφερε να γίνει ο Ίλον Μασκ, με τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο να υποσκελίζει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατάταξη των πλουσιοτέρων επιχειρηματιών στον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του Ίλον Μασκ ανέρχεται στα 115 δισ. δολάρια, με την αύξηση της περιουσίας του να οφείλεται στα κέρδη 12% της μετοχής της Tesla στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, μετά τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος.

Η «χρυσή πεντάδα» των δισεκατομμυριούχων διαμορφώνεται πλέον ως εξής: Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Ίλον Μασκ, Μαρκ Ζάκεμπεργκ και Μπερνάρ Αρνό του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH.

Aπό τις αρχές του έτους, οι μετοχές της Tesla έχουν ανατιμηθεί περίπου 500%, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 475 δισ. δολάρια. Ο Μασκ κατέχει περισσότερο από το 18% των μετοχών της Tesla, και αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο.

Παλαιότερα άρθρα: