Ο Φέντερερ μαθαίνει να μαγειρεύει με μουσική υπόκρουση τον Ζορμπά [video]

Διαβάστε επίσης

Ακόμα μία εταιρεία προσθέτει στο εμπορικό του χαρτοφυλάκιο ο Ρότζερ Φέντερερ. Η γνωστή εταιρεία ζυμαρικών Barilla θα εκμεταλλευτεί την εμπορικότητα του κορυφαίου τενίστα. Ακόμα και τα 40 εκατ. δολάρια μπορεί να φτάσουν οι απολαβές του Ελβετού!

Η Barilla από εφέτος θα έχει νέο διαφημιστικό πρόσωπο. Η γνωστή εταιρεία ζυμαρικών ήρθε σε συμφωνία με τον κορυφαίο τενίστα Ρότζερ Φέντερερ, αποτελώντας έτσι τον ενδέκατο προσωπικό χορηγό του. Μάλιστα, η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός σύντομου βίντεο, που ανέβηκε στο YouTube.

Ο 35χρονος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της επόμενης διαφημιστικής καμπάνιας του ιταλικού brand, στην οποία θα εμπεριέχονται αφίσες, τηλεοπτικές διαφημίσεις και ανάλογες ενέργειες μέσω των δημοφιλέστερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκε, όμως σύμφωνα με το Forbes, αναμένεται να αποτελέσει τεράστιο κέρδος για τον Ελβετό. Μακροπρόθεσμα, οι απολαβές του αθλητή μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 40 εκατ. δολάρια!

”Τα προϊόντα της Barilla παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται, για να πετύχεις στα γήπεδα του τένις και παράλληλα να απολαύσεις τις οικογενειακές δραστηριότητες. Τα ζυμαρικά πάντα ήταν μέρος της καθημερινής μου διατροφής, έτσι η συνεργασία αυτή είναι κάτι το φυσικό για εμένα. Είμαι ενθουσιασμένος που ενώνω τις δυνάμεις μου με την Barilla”, σχολίασε ο κάτοχος 18 τίτλων Γκραν Σλαμ.

Αναμφισβήτητα, ο Φέντερερ αποτελεί διαχρονικά έναν εκ των κορυφαίων του παγκόσμιου τένις, όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η επιτυχημένη εμπορική εικόνα του. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε τις εταιρείες που έχουν συμφωνία μαζί του, εταιρείες οι οποίες αποτελούν κολοσσούς στον τομέα τους. Rolex, Mercedes Benz, Credit Suisse, Jura, Moet & Chandon, Lindt, Wilson, Nike, NetJets, Sunrise, αποτελούν τους δέκα χορηγούς του.

Υπολογίζεται πως από τα έσοδα 68 εκατ. δολαρίων της περασμένης χρονιάς, ο Φέντερερ είχε 50 εκατ. δολάρια μόνο από εμπορικές συμφωνίες. Συνολικά, από τα 625 εκατ. που βρίσκονται στον τραπεζικό λογαριασμό του τενίστα, σχεδόν 520 εκατ. είναι αποτέλεσμα αυτών των χορηγιών!

Παλαιότερα άρθρα: