Ο ήρωας της Ρόδου. Ο ΕΠΟΠ που έσωσε 20 πρόσφυγες από πνιγμό

Διαβάστε επίσης

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Όσο οι κουστουμαρισμένοι σε κλιματιζόμενα γραφεία πολιτικοί, τσακώνονται για το μεταναστευτικό, άλλοι άνθρωποι γίνονται ήρωες, αφιερώνοντας τον εαυτό τους στην βοήθεια των προσφύγων που σκυλοπνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου.

Σας παρουσιάζουμε τον Επαγγελματία Οπλίτη, Λοχία Αντώνη Ντελιγιώργη, ο οποίος βούτηξε στα νερά στο Ζέφυρο Ρόδου και βοήθησε να σωθούν περί τους 20 πρόσφυγες όταν το ξύλινο δουλεμπορικό τσακίστηκε στα βράχια.
Ο ΕΠΟΠ, όπως όλοι λένε,με μιας έβγαλε την μπλούζα του, βούτηξε και λόγω γνώσεων και θάρρους πρωτοστάτησε καταφέρνοντας να σώσει 20 από τους ναυαγούς .Η δε φωτογραφία του την ώρα που προσπαθούσε να σώσει μία από τις ναυαγούς έκανε μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο του διαδικτύου.

«Έπινα καφέ με φίλους, όταν ξαφνικά άκουσα φωνές. Αμέσως μετά είδα ασθενοφόρα και περιπολικά. Όταν έφτασα, αυτό που αντίκρισα ήταν εφιαλτικό. Η θάλασσα ήταν γεμάτη από τα συντρίμμια του παλιού ξύλινου σκάφους. Οι ναυαγοί ήταν σκορπισμένοι, άλλοι αριστερά, άλλοι δεξιά. Κάποιοι είχαν γαντζωθεί σε ό,τι υπήρχε και επέπλεε και εκλιπαρούσαν σε βοήθεια. Ορισμένοι προσπαθούσαν να κολυμπήσουν, όμως τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν στη περιοχή δεν τους άφηναν να προσεγγίσουν την ακτή. Αλλά και τα κοφτερά βράχια τούς εμπόδιζαν».

Παλαιότερα άρθρα: