Ο Ινδός της Τρόικα που «κατακεραυνώνει» την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στις συνομιλίες της κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόικα, την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ελληνες υπουργοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο πρόσωπο. Τον Ρισί Γκογιάλ. Και πιθανότατα, μετά από την εμπειρία που είχαν, να νοσταλγούν ήδη τον «σκληρό» Πολ Τόμσεν.

Πρόκειται για το νέο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Τρόικα. Ο Ινδός τεχνοκράτης είναι απότομος στη συμπεριφορά του, απόλυτος στις θέσεις του και απευθύνεται στους συνομιλητές του με ύφος, σύμφωνα με το «Εθνος». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συχνά ο Γκογιάλ παραλληλίζει την κρατική μηχανή της πατρίδας του με εκείνη της Ελλάδας, λέγοντας ότι και οι δύο χώρες διαθέτουν το χειρότερο δημόσιο τομέα παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή ο Γκογιάλ αποτελεί αστάθμητο παράγοντα στην επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, στα τέλη του μήνα. Βέβαια, οι υπουργοί είχαν πάρει μία ιδέα για τις απόψεις του πριν τον συναντήσουν στο Παρίσι. Τον Ιούλιο ο Ινδός, στο συνέδριο Economist, είχε ταχθεί κατά των φοροελαφρύνσεων στην παρούσα φάση και είχε ζητήσει την απελευθέρωση των απολύσεων και την αλλαγή του πλαισίου για τις απεργείες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λοκ άουτ από την πλευρά των εργοδοτών. Επίσης, είχε «γκρινιάξει» για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Παλαιότερα άρθρα: