Ο καιρός σημέρα

Διαβάστε επίσης
Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Αναλυτικά:
ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6 με 8 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνεις 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία και από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές . Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας οι οποίες πάνω από τα 1200 μέτρα θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ :Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου οι οποίες πάνω από τα 1200 μέτρα θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι 6 ως 8 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για αναλυτική πρόγνωση επισκεφθείτε το meteo
Παλαιότερα άρθρα: