Ο καιρός της Παρασκευής

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κορυφωθεί την Παρασκευή.

Όμως, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καύσωνας, αφού η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 έως 22 βαθμούς και στα αστικά κέντρα έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και λίγες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 12 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός και το θερμόμετρο από 19 έως 32 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, καλός και ζεστός καιρός με λίγα σύννεφα και στα ορεινά της Ηπείρου τοπικές μπόρες το απόγευμα, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 37 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 14 έως 36 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος και η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 21 έως 34 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με ζέστη και λίγες νεφώσεις. Ο υδράργυρος από 17 έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική, καλοκαιρία, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παλαιότερα άρθρα: