Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η αστάθεια των τελευταίων ημερών, με τις βροχές και τις καταιγίδες, από σήμερα, Παρασκευή, θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, όπου αναμένονται, και σήμερα, περιορισμένα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή, από το μεσημέρι της Παρασκευής θα αρχίζουν να επεκτείνονται προς την Ευρώπη και στη χώρα μας ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική. Η κυρίως «γεύση» του καύσωνα θα γίνει αισθητή στην Ελλάδα το Σάββατο και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, το Σάββατο 22 Ιουνίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς.

Θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας -όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί- σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς. Οι συνθήκες καύσωνα θα είναι πιο αισθητές στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο υδράργυρος θα ανέλθει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί απεικονίζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιουνίου, η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Παλαιότερα άρθρα: