Ο κατοχικός στρατός προκαλεί στη Δερύνεια

Διαβάστε επίσης

Φόβο, αναστάτωση, ανασφάλεια και πανικό προκαλούν στους δημότες του δήμου Δερύνειας και των γύρω Κοινοτήτων οι ασκήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα στη περιοχή ο τουρκικός κατοχικός στρατός με αντιαρματικά όπλα. Η Δερύνεια βρίσκεται δίπλα από τη κατεχόμενη Αμμόχωστο και το 1996 αποτέλεσε το τόπο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας ο κατοχικός στρατός δεν ενημερώνει για τις ασκήσεις αυτές τα Ηνωμένα Έθνη ενώ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα αναφορικά με το πού πέφτουν οι κάλυκες των όπλων και τι γίνεται σε περίπτωση που ένας στρατιώτης με αντιαρματικό όπλο δεν βρει τα στόχο του.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «το τελευταίο διάστημα ο τουρκικός κατοχικός στρατός διενεργεί ασκήσεις κοντά στη κατεχόμενη παραλία του Δήμου και σε απόσταση αναπνοής από το συρματόπλεγμα. Εκεί υπάρχει πεδίο βολής και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε οι ασκήσεις γίνονται με αντιαρματικά όπλα, με αποτέλεσμα οι εκρήξεις να είναι εκκωφαντικές και προκαλούν φόβο, ανασφάλεια, αναστάτωση και πανικό στους δημότες μας αλλά και στα μικρά παιδιά, δεδομένου ότι σχολεία και νηπιαγωγεία γειτνιάζουν με τη νεκρή ζώνη».

Πρόσθεσε ότι «πέραν του εκκωφαντικού θορύβου από τις εκρήξεις έχουμε παρατηρήσει ότι «από τις εκρήξεις φεύγουν τεράστιες στήλες από άμμο με αποτέλεσμα να τοποθετούνται ως προστατευτικό τείχος γύρω από το πεδίο βολής. Διερωτόμαστε τι γίνεται με τους κάλυκες, τα βλήματα και τους πυραύλους, κατά πόσον δηλαδή πέφτουν στη θάλασσα ή πέφτουν κάπου αλλού».

Παλαιότερα άρθρα: