Ο Μακρόν σε ρόλο κομάντο: Κρεμάστηκε από σχοινιά και μπήκε σε υποβρύχιο

Διαβάστε επίσης

Έναν ρόλο διαφορετικό από αυτόν του ατσαλάκωτου που μα είχε συνηθίσει έπαιξε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τον οποίον είδαμε να… παριστάνει τον κομάντο.

Σε μια κίνηση για να δείξει τη δέσμευση τη Γαλλίας στην πυρηνική αποτρεπτική δύναμη, αλλά και στο να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη με ελικόπτερο περίπου 300 χλμ. ανοικτά της Βρετάνης, όπου κατέβηκε δεμένος με σχοινί σε πυρηνικό υποβρύχιο, όπως δείχνει και η φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

macron-ypovryxio-1 Ο Μακρόν σε ρόλο κομάντο: Κρεμάστηκε από σχοινιά και μπήκε σε υποβρύχιο

Ο Μακρόν πέρασε λίγες ώρες στο υποβρύχιο «Le Terrible» («Ο Τρομερός») και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου. Ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης της Γαλλίας χαρακτηρίζοντάς την «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειάς μας».

macron-ypovryxio-2 Ο Μακρόν σε ρόλο κομάντο: Κρεμάστηκε από σχοινιά και μπήκε σε υποβρύχιο

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας το 2019, η Γαλλία θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με πυρηνικά υποβρύχια και η μόνη πυρηνική δύναμη με περίπου 300 κεφαλές στη διάθεσή της. Η χώρα διαθέτει τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια και αεροσκάφη που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων.

O 39χρονος πρόεδρος επισκέφθηκε χθες και τη ναυτική βάση στη Βρέστη, όπου ναυλοχούν τα πυρηνικά υποβρύχια της χώρας.

Παλαιότερα άρθρα: