Ο Μαδούρο θα ξυρίσει το μουστάκι του αν δεν παραδώσει 1 εκατ. κατοικίες το 2015

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Εάν την 31η Δεκεμβρίου δεν έχω παραδώσει την εκατομμυριοστή κατοικία, θα ξυρίσω το μουστάκι μου για να με τιμωρήσω και προκειμένου όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι δεν τήρησα την υπόσχεσή μου», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε εκδήλωση που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η υπόσχεση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης είναι να δώσει ξανά στέγη στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στις μεγάλες πλημμύρες του 2010.

Ο ΣΚΑΙ αναφέρει ότι Ούγκο Τσάβεζ, που απεβίωσε το 2013, είχε υποσχεθεί να παραδώσει στις οικογένειες αυτές τρία εκατομμύρια κατοικίες έως το 2013. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σχεδόν 800.000 έχουν διανεμηθεί και στόχος είναι ο αριθμός αυτός να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο έως τα τέλη του 2015. Έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού, που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε μια βαθιά οικονομική κρίση, δεν θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό για τα προγράμματα πρόνοιας.

Πρόκειται για μία ασυνήθιστη επικοινωνιακή πολιτική από πλευράς του προέδρου της χώρας, ωστόσο πιθανόν να μην είναι άσχετο το γεγονός ότι στην τελευταία δημοσκόπηση η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα προηγείται για πρώτη φορά, από το 1999, με 14 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν το Δεκέμβριο.

Παλαιότερα άρθρα: