Ο Μακρόν καλεί τη Γερμανία να ρίξει χρήματα στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Να αυξήσει τις επενδύσεων στην Ευρώπη κάλεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν το Βερολίνο λίγες ώρες πριν την πρώτη από τον περασμένο Απρίλιο συνεδρίαση Γάλλων και Γερμανών υπουργών στο Παρίσι.

Η Γερμανία «θα πρέπει να φροντίσει για την ανάκαμψη των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη» και να κινηθεί για να διορθώσει «τις δυσλειτουργίες» της ευρωζώνης και να της προσφέρει «το μέλλον που αξίζει»,τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ouest France και στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke.

«Η Γερμανία έκανε φοβερές μεταρρυθμίσεις, διαθέτει μια ισχυρή οικονομία, αλλά έχει δημογραφικές αδυναμίες, οικονομική και εμπορική ανισότητα με τους γείτονές της και κοινή ευθύνη να προσφέρει στην ευρωζώνη το μέλλον που της αξίζει», εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος που θα προεδρεύσει σήμερα του 19ου γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου μαζί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν επέκρινα ποτέ τη Γερμανία επειδή είναι ανταγωνιστική», τόνισε. «Όμως μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών», υπογράμμισε.

Παλαιότερα άρθρα: