«Ο μικρός Μότσαρτ» σταματάει το ποδόσφαιρο

Διαβάστε επίσης

Ο «μικρός Μότσαρτ», όπως τον αποκαλούσαν, με εξαιρετική θητεία στις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Άρσεναλ (στους Λονδρέζους έμεινε για μια δεκαετία και είχε τρομερή προσφορά), αντιλήφθηκε πως στα 37 του χρόνια ήταν αδύνατο πλέον να συνεχίσει, από τη στιγμή που μυαλό και σώμα απαιτούσαν ξεκούραση και όχι επιπλέον καταπόνηση και προπονήσεις.

Ο σπουδάιος Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τόμας Ροζίντσκι μεε περισσότερες από 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Τσεχίας δύο πρωταθλήματα στη χώρα του, έναν τίτλο στη Bundesliga, έναν τελικό Κυπέλλου UEFA με τους Βεστφαλούς, δύο Κύπελλα Αγγλίας, σεβασμό από τον κόσμο αλλά και αρκετούς τραυματισμούς, ο Ροσίτσκι κατάλαβε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να σταματήσει την μεγάλη του καριέρα.

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής:

«Ήξερα ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο να προετοιμάζομαι για τα ματς. Το μυαλό μου ήθελε να παίξει αλλά το σώμα μου δεν συνεργαζόταν πλέον. Κάποια στιγμή σταμάτησε και το μυαλό μου να λειτουργεί με τον τρόπο που θα έπρεπε. Είχα μια υπέροχη καριέρα, αγάπησα πολύ το ποδόσφαιρο και αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα τα έκανα πάλι όλα απ’ την αρχή με χαρά…» ήταν τα λόγια του.

Παλαιότερα άρθρα: