Ο Μπαλτάς παρεμβένει σε επένδυση 300 εκατ.

Διαβάστε επίσης

Σε εσωτερική σύγκρουση εξελίσεται στο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αξιοποίησης του Γκολφ Αφάντου, μετά την αιφνίδια παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού στη διαδικασία έγκρισης του νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης και την έκδοση ΦΕΚ με το οποίο κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η προς αξιοποίηση περιοχή, από το Ερημόκαστρο ως τα Κολύμπια, όπως απεκάλυψε χθες η «Δημοκρατική».

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη επένδυση περιλαμβάνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και η εκκρεμότητα όφειλε να κλείσει έως τον Νοέμβριο του 2016.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε αφορούν: OΛΠ, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco, Αστήρ, παραχώρηση «Ελ. Βενιζέλου», Αφάντου Ρόδου, Κασσιόπη και Ελληνικό.

Εν πάσει περιπτώσει, η παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και της υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά ενώ ουδέτερη είναι η στάση, επί του παρόντος, του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Παλαιότερα άρθρα: