Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Βραζιλία στο ΝΑΤΟ

trump-bolsonaro
Διαβάστε επίσης

Το ίνδαλμα του, τον Αμερικανό πρόεδρο Τράμπ, συνάντησε χθες , στον Λευκό Οίκο, ο Βραζιλιάνος ομόλογος του Ζαιχ Μπολσονάρου που δηλώνει θαυμαστής του καθώς και του Αμερικανικού τρόπου ζωής.Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι σκοπεύει να χορηγήσει στη Βραζιλία καθεστώς συμμάχου-μη μέλους του ΝΑΤΟ ή ακόμη και να στηρίξει την προσπάθεια να γίνει η χώρα κανονικό μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ως σύμμαχος-μη μέλος, η Βραζιλία θα αποκτούσε προνομιακή  πρόσβαση για την αγορά αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού.

Από την πλευρά του, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, επαίνεσε τον ομόλογό του επειδή άλλαξε τις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο που ελπίζει και αυτός να αλλάξει τη Βραζιλία. Οι δύο πρόεδροι απέρριψαν κατ’ επανάληψη τον σοσιαλισμό, χαιρετίζοντας τις κοινές προσπάθειές τους για την απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο, του προέδρου της Βενεζουέλας, από την εξουσία. Συζήτησαν επίσης πώς θα αυξήσουν τις εμπορικές συναλλαγές τους και δεσμεύτηκαν να μειώσουν τους φραγμούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Βραζιλίας να ενταχθεί στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι στηρίζει τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ και το τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Βραζιλία στο ΝΑΤΟ”

  1. 601113 171056Likely to commence a business venture around the refers to disclosing your products and so programs not just to individuals near you, remember, though , to several potential prospects more via the www often. earn money 353099

Σχολιάστε